Bemutató park

  • 1,5 órás Rózsás-program előzetes bejelentkezés alapján.
  • kerékpárosok fogadása, bemutató kert megtekintése telephelyen (15 perc)
  • bemutató film megtekintése konferencia teremben (30 perc)
  • kültéri bemutató park megtekintése (45 perc)

agrirose_bemutatopark_terkep

Kedves vendégeink, látogatók, turisták!

Köszöntjük Önöket az AGRIROSARIUM bemutató-parkban!

A park helyi jelentőségű, községi mintatér része. A területen rózsák között sétálva a kellemes kikapcsolódás mellett, számos ismeretterjesztő információhoz juthatunk a rózsatermesztéssel kapcsolatban.

A rózsák az emberiség első ültetett dísznövényei közé tartoznak. Nemesítésük több ezer éve kezdődött és napjainkban is tart, számtalan fajtát, a színek és formák megszámlálhatatlan sokaságát hozva létre. A fajták pontos botanikai besorolása szinte lehetetlen az ismeretlen időkbe visszanyúló származás, a számtalan nehezen követhető keresztezés és az egyre-másra létrehozott újabb és újabb típusok miatt. E helyett inkább gyakorlati csoportokba osztják őket, a díszérték és felhasználás szempontjából. E csoportok a nemesítés különböző állomásait és egyben különböző nemesítési irányokat képviselnek. Díszértékük mellett biológiai ritmusuk és igényeik is különböznek.

Az ágyásokban több féle típusú rózsafajta tekinthető meg. A park melletti termesztő területen több mint 300 fajta található! A klasszikus fajták mellett, többségük védett fajta. A rózsák több nyugat-európai rózsaház nemesítései, melyek kiválóan megfelelnek a földrajzi és természeti adottságoknak. Több fajta rendelkezik ADR-minősítéssel, ami azt jelzi, hogy a legmagasabb német ellenőrzésen kiválóan megfelelt, rendkívül ellenállóak a kártevők és a betegségek ellen.

Tegyenek látogatást a rózsaparkban.  Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánunk!

No weather data found for [Hungary, Szeged, vertical]